No one can fail to stand in awed ( 令人敬畏的 ) admiration of the great discoveries of history

发布时间:2020-08-15 01:58:46


No one can fail to stand in awed ( 令人敬畏的 ) admiration of the great discoveries of history—Newton' s laws of motion; Kepler' s principles of planetary movement, Einstein' s general theory of relativity. Equally awe-inspiring are artistic creations in painting, theatre, music and literature, which have also been brought about by discovery through personal efforts.  What do these extraordinary achievements of well-known scientists and artists have to do with problem solving?
A great scientific discovery or a great work of art is surely the result of problem-solving activity. The solution to a problem, we are told, often es to thinkers in a “flash of insight (顿悟) ”, although they may have been turning the problem over in their minds for some time. As a particular form of problem solving, these creative acts are based on the broad knowledge gained in the past, whether this be of the public sort known to science, or of the private sort known to the artist.
Many creative thinkers state that they have pletely devoted themselves to the subject matter of the problem, often over fairly long periods of time. Indeed, it would be strange if they had not done this. Nothing in such statements supports the idea that there is anything very different about the problem solving that leads to discoveries of the great contributions to the society. The act of discovery, even in the relatively predictable (可以预见的) sense that it occurs in everyday learning, involves (涉及) a “sudden insight” which changes the problem situation into a solution situation. As we have seen, everyday discovery also requires that the learner have the knowledge of the rules gained in the past, which is involved in the solution.
52. Newton, Kepler and Einstein are mentioned in the first paragraph to    .
A. bring about the subject of the discussion        
B. explain that scientists are more creative
C. show the difference between science and arts
D. prove that arts require more personal efforts
53. While knowledge from the past plays an important role in their achievements, thinkers sometimes also depend on their    .
A. artistic tastes                    B. sudden insight
C. admiration of discoveries  D. scientific experiments
54. What does the underlined word “this” refer to?
A. Great contributions to the society            
B.  Long-time study of the subject matter.
C.  Various statements about problem solving.
D. Complete devotion to artistic creation.
55. We may conclude from the passage that     .
A.it is more likely to make scientific and artistic discoveries in everyday learning.
B. a sudden insight and knowledge from the past are required in making discoveries
C. scientific discoveries or artistic creations are usually unpredictable in nature
D. knowledge of the rules in the past is often developed in the changes of situation52---55   ABBB 

网友回答

(答案→)52---55   ABBB 
解析:
52.解析:这是一道主旨题。作者提到这些科学家的目的是引起对“What do these extraordinary achievements of well-known scientists and artists have to do with problem solving?”的讨论。
53.解析:这是一道细节推断题。根据第二段的内容可判断出尽管来自过去的知识起着重要作用,但是,思想家有时依赖于自己的顿悟来解决问题。
54.解析:这是一道指代题。根据第三段“Many creative thinkers state that they have pletely devoted themselves to the subject matter of the problem, often over fairly long periods of time.”可判断出this指代长期对相关问题的研究。
55.解析:这是一道主旨题。根据短文内容可得出顿悟和来自过去的知识在发现中都是需要的。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!