On Saturday August 12, 2000, during Northern Fleet training exercises in the Barents Sea,

发布时间:2020-08-17 13:08:26

On Saturday August 12, 2000, during Northern Fleet training exercises in the Barents Sea, the Russian nuclear submarine(潜水艇) Kursk sank in about 100 meters of water with some 118 sailors aboard. It's known later that several officers were also aboard, observing the training exercises. The Kursk is lying on the ocean floor in the Barents Sea. The Russian Navy said that it was listing 30 degrees to port. Other sources reported it was listing as much 60 as degrees. According to a Russian newspaper, when the submarine Kursk failed to make contact with the naval mand at the right time later that day, Northern Fleet Commander Admiral Vyachesav Popov ordered rescue ships into the area. It took hours to find the submarine, as it didn't launch(发射) a marking buoy(浮) before sinking.
Russian Navy Chief insisted that the submarine Kursk had been involved(卷入) in a major collision(碰撞), but a great deal of information shows that this is not true. Up till now, it's believed that an explosion in the torpedo partment(鱼雷舱) in the nose of the Kursk was the likely cause. Now Russian government officially asked Norway for help in recovering of sailors' bodies first of all, and Norway has agreed to offer all help. But Russian insisted that only Russians work inside the submarine Kursk and that the work last for about 10~18 working days. It is expected to recover only 25~35 bodies from the Kursk.
It was not until October 25, when a team of Russian divers entered the submarine Kursk, some 350 feet below the surface, that truth became clear. On November 7, in the morning, owing to(由于)  the icy and the cold weather, a special rescue meeting held on Murmansk decided to stop the whole bodies recovering operation.
【小题1】From the text we can infer that      led to the sinking of the submarine Kursk. A.a small fighting with another foreign submarineB.an explosion inside the submarine KurskC.a great collision inside the submarine KurskD.an attack from another foreign submarine【小题2】After Kursk accident occurred, Northern Fleet Commander Popov     . A.decided to recover all the sailors' bodies immediatelyB.went to apply to Norway for help at onceC.decided to find out the real cause of sinking at onceD.sent several rescue ships into the Barents Sea【小题3】Which of the following is NOT true according to the text?
A. The Norwegians were willing to offer all help.
A. If the rescue work did within 10~18 days, there would be about 30 sailors to be recovered.
B. It was not believed that there were many unclear weapons inside the Kursk.
C. A team of divers from Norway entered the submarine Kursk successfully on Oct. 25
D. It's reported that a major collision was unlikely to cause the sinking of the Kursk.
【小题4】Why did Russia insist that only Russian divers can work inside the submarine Kursk?A.Because the Barents Sea is very icy and the weather is too cold. B.Because Russia feared that the top secrets inside the Kursk will be let out. C.Because Russian divers are much more skilled than those from Norway. D.Because Russian government wants to bring the cost down to the lowest degree.【小题5】The underlined words “make contact with” in the first paragraph refers to the idea that the submarine Kursk can't    . A.get in touch after much effort with the naval mandB.send up the nuclear weapons in the training exercisesC.get the naval officers to return to the Northern FleetD.get in touch after much effort with Russian governmentB 

网友回答

(答案→)B 
解析:
2000年8月12日,俄罗斯的一艘潜水艇连同120余名官兵沉入Barents海100多米的水底,在请求了挪威的援助下营救工作随即开始,事故原因众说不一,时至十月二十五日才真相大白。
【小题1】细节题。根据第 2 段第 2 句话Up till now, it’s believed that an explosion in the torpedo partment in the nose of the Kursk was the likely cause 可知答案。
【小题2】细节题。根据第 1 段倒数第 2 句话…Northern Fleet Commander Admiral Vyachesav Popov ordered rescue ships into the area 可知答案。
【小题3】判断题。根据第 2 段倒数第 2 句话But Russian insisted that only Russians work inside the submarine Kursk 可得出答案。
【小题4】判断题。此题属考查考生的国际军事外交常识。其中四个选项文章中均没有提及到,但比较四个选项可以发现C选项较合情理(潜核艇内部设备属于国家机密,不允许别国的人入内,以免泄密)。
【小题5】词义猜测题。从第 1 段后部分内容中可猜出是 the naval mand 与 submarine Kurst“失去联系”后,Northern Fleet Commander 估计 submarine Kurst 发生了事故,才派遣搜救船队。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!