If someone asks me, “Do you like music? ” I am sure I will answer him or her. “Of course,

发布时间:2020-08-20 09:19:35

If someone asks me, “Do you like music? ” I am sure I will answer him or her. “Of course, I do.” Because I think music is an important part of our lives.
Different people have different ideas about music. For me, I like rock music because it’s so exciting. And my favourite rock band(摇滚乐队), the “Foxy Ladies” is one of the most famous rock bands in the world. I also like pop music. My classmate Li Lan loves dance music, because she enjoys dancing. My best friend, Jane, likes jazz music(爵士乐). She thinks jazz is really cool. “I like dance music and rock very much,” says my brother, “because they are amazing.” But my mother thinks rock is boring. “I like some relaxing(轻松的)music.” she says, that is why she likes country music(乡村音乐), I think.
【小题1】The writer likes music because he thinks     . A.it’s an exciting part of our livesB.it’s an amazing part of our livesC.it’s an important part of our livesD.it’s an interesting part of our lives【小题2】What kind of music does the writer like?A.Jazz and country music.B.Rock and dance music. C.Rock and pop music.D.Rock and country music.【小题3】 Who likes dancing?A.The writer.B.Li Lan.C.Jane.D.The writer’s mother.【小题4】 The writer’s mother thinks that country music is     . A.amazingB.boringC.relaxingD.cool【小题5】 How many people’s ideas about music are talked about in this passage?A.4.B.5.C.6.D.7.C 

网友回答

(答案→)C 
解析:【小题1】C 根据第一段第二行I think music is an important part of our lives.可知答案
【小题1】C根据第三行以I like rock music及第五行I also like pop music.可知作者喜欢摇滚以及流行音乐
【小题1】B根据第六行My best friend, Jane, …I like dance music and rock very much,”可知答案
【小题1】C根据最后一句可知“妈妈认为乡村音乐令人轻松”
【小题1】B全文提到了I、Li Lan、Jane、my brother、my mother共五人
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!