No doubt that you know about Charities. Here it is another chance for you to know more. Di

发布时间:2020-08-17 10:54:00

No doubt that you know about Charities. Here it is another chance for you to know more. Difficult times often bring out the best in people. And this was the case for basketball star Yao Ming, who hosted a television show in Shanghai that raised US$300,000 to help researchers find a cure for SARS. Fundraising, or charity, is an act of goodwill towards others. Charities in the West have more flexible ways. Look at a typical day for Ruth, a wealthy woman in the UK, for example. Ruth wakes up in the morning and collects her post. There’s a letter addressed to her with a picture of a half-dead, beaten horse. It’s from a charity asking Ruth to donate money to save the animals. The door bell rings and there, on Ruth’s doorstep, is an old woman asking for money to help the aged. She turns on the television, hears sad music and sees a picture of a wide-eyed child dying of hunger in Africa with an appeal for money to help the child. Ruth then goes shopping for a dress to wear to that evening’s large party for the rich and famous. The ticket cost her a small fortune, but she doesn’t mind because most of the money is going to a charity that fights AIDS. She feels good about going because she’s helping the sick. Within five minutes of walking down the street, Ruth has passed a charity shop. She doesn’t stop because she doesn’t think she’d find a suitable dress there—it’s full of old, secondhand clothes. But, many other people enter and but all sorts of bargains. Edna, a little old lady, looks after the shop. Any profit it has made goes to a cancer charity. Now that she has retired, she has plenty of spare time to offer her services for free.
For people like Yao Ming, Ruth and Edna, charity is a virtue that holds the same importance in life as faith and hope. “As you look back on your life, the moments that stand out are the moments when you have done things for others,” said Scottish author Henry Drummond.
【小题1】Which of the following is NOT mentioned in the story as a way of fundraising    ?A.Charity partyB.Charity postC.Charity TV programD.Charity for beggars.【小题2】What does the word “raise” in the first paragraph mean    ?A.Collect togetherB.DonateC.IncreaseD.Bring to someone’s attention.【小题3】We can infer from the passage that    .A.Yao Ming donated US$300,000 to help researchers find a cure for SARSB.Edna may not be a rich lady but she is willing to do something for othersC.Ruth leads a busy life and she feels very tiredD.Ruth is angry because so many people ask her for money every day【小题4】What’s the writer’s attitude towards charity    ?A.The writer thinks it’s something only people like Ruth can afford to doB.The writer just wants to inform us of the different ways to practice charityC.The writer thinks it’s a virtue and admires the people who practice itD.The writer doesn’t make it clear in the story【小题5】The underlined part in the last paragraph probably means that    .A.when you look back sometimes, you need stand outB.when you want to do something for others, you need stand outC.the moment you stand out, you can do something for othersD.what impresses people deeply is what they have done for othersD 

网友回答

(答案→)D 
解析:慈善是一种美德,做慈善事业的人是令人尊敬的。慈善在西方有着更多更灵活的方式。一个人只有当他为别人着想时,他的人生才是有意义的。
【小题1】根据“collects her post ...It’s from a charity asking Ruth to donate money to save the animals. ...She turns on the television, ...with an appeal for money to help the child ...to that evening’s large party for the rich and famous ...most of the money is going to a charity that fights AIDS”可知,Ruth检查慈善邮件,收看慈善电视节目,参加慈善晚会,文章没有提到为乞讨者捐款,故选D。
【小题2】that raised US$300,000 to help researchers find a cure for SARS筹集了30万美元用于研制治疗SARS的药物,A收集,筹集;B捐赠;C增加;D引起注意,故选A。
【小题3】根据“that raised US$300,000 to help...”可知,姚明筹集了30万美元,而不是他本人捐赠了30万美元;根据“Fundraising, or charity, is an act of goodwill towards others. Charities in the West have more flexible ways.”可知,Ruth只是乐于做慈善的一个例子,C、D与Ruth做慈善的意愿相违背;根据“Ruth has passed a charity shop ...it’s full of old, secondhand clothes ...Edna, a little old lady, looks after the shop. Any profit it has made goes to a cancer charity.”可知,Edna经营着一家慈善商店,出售二手旧衣服,所得的利润全部捐给做癌症研究的慈善事业,故选B。
【小题4】根据最后一段“For people like Yao Ming, Ruth and Edna, charity is a virtue that holds the same importance in life as faith and hope.”可知,作者认为慈善是一种美德,作者佩服那些作慈善事业的人,故选C。
【小题5】“As you look back on your life, the moments that stand out are the moments when you have done things for others,”当你回顾自己的一生时,你为他人所做的事情显得尤为突出。也就是说,最打动人心的是无私地帮助他人,故选D。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!