Can you imagine learning by playing games. To be sure, only children experienced some thin

发布时间:2020-08-17 10:54:00

Can you imagine learning by playing games. To be sure, only children experienced some things differently from those with sisters and brothers. Many feel more pressure to succeed. They also tend to look only to their parents as role models in the absence of brothers and sisters.
In India, 10-year-old Saviraj Sankpal founded a support group for the tiny minority of only children. Among other things, the group does volunteer work to counter (or be against) the myth that they are not responsible. People think we're treated too kindly and ruined, says Sankpal, a puter engineering student. But I'd like to remind them how lonely it can get.
Most only children, however, say they wish for sisters or brothers only when it es to caring for aging, unhealthy parents. Britain's David Emerson, coauthor of the book The Only Child, says that such a person bears terrible burden in having to make all the decisions alone. Emerson knows from experience: After his father died, he chose to move his elderly mother from their family home, where she was vulnerable to (or easy to be attacked by) house breakers, to a new one with more security. The move was quite hard on her, and she might feel that I pushed her into it, he says,. After all, I am left with that responsibility.
In the future, more and more only children will likely face similar choices. With working mothers increasing, many families are finding they simply don't have the time, money or energy to have more than one child. As only children bee mon, perhaps the world will realize that the Charge made against them is unjust.
【小题1】It can be inferred from the passage that the author's attitude towards only children is     .A.ironicB.objectiveC.unfriendlyD.unjust【小题2】It can be inferred from the passage that only children's parents should     .A.found a support group for their only childrenB.do volunteer work to help their only childrenC.let their only children make all the decisions aloneD.set good examples for their only children【小题3】Emerson decided to move his elderly mother to a new house because he     .A.is the only one who cares about herB.doesn't want to leave her aloneC.wants to share the responsibility with herD.is worried about her safety【小题4】It is quite usual now for a working mother to     .A.spend all her time and money on her only childB.be responsible for bringing up her only childC.have and bring up only one childD.devote all her energy to her job【小题5】The main idea of the passage is that     .A.only children are ruined and irresponsibleB.only children have to face many challengesC.most only children want to have brothers and sistersD.most only children share their responsibility with their parentsB 

网友回答

(答案→)B 
解析:独生子女所经历的事情与有兄弟姐妹的孩子经历的不同,许多独生子女往往承受着更多的压力。大多数独生子女表示,他们想要兄弟姐妹。在将来,越来越多的独生子女会面临更多的挑战。
【小题1】根据第一段“only children experienced some things differently from those with sisters and brothers”和最后一段“In the future, more and more only children will likely face similar choices.”可知,作者客观地看待独生子女,独生子女在将来可能会面临更多的压力,A讽刺性的;B客观的;C不友好的;D不公平的,故选B。
【小题2】根据第一段“They also tend to look only to their parents as role models in the absence of brothers and sisters.”可知,在没有兄弟姐妹的情况下,独生子女往往把父母看作他们模仿的榜样,因此,独生子女的父母应该做好孩子的榜样,故选D。
【小题3】根据第三段“where she was vulnerable to (or easy to be attacked by) house breakers, to a new one with more security”可知,父亲去世以后,Emerson的母亲更容易遭遇入室抢劫,他想把母亲转移到一个更安全的地方,故选D。
【小题4】根据最后一段“With working mothers increasing, many families are finding they simply don't have the time, money or energy to have more than one child.”可知,随着妈妈参加工作,一个家庭没有足够的时间、金钱和精力来抚养更多的孩子,故选C。
【小题5】根据第一段“only children experienced some things differently from those with sisters and brothers. Many feel more pressure to succeed.”和最后一段“In the future, more and more only children will likely face similar choices.”可知,文章主要讲的是独生子女面临许多挑战和困难,故选B。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!