A new study suggests that the round­the­clock availability that cell phones have b

发布时间:2020-08-16 22:31:39

A new study suggests that the round­the­clock availability that cell phones have brought to people's lives may take a toll on family life. The study,which followed more than 1,300 adults over 2 years, found that those who consistently used a mobile phone throughout the study period were more likely to report negative “spillover” between work and home life—and,in turn,less satisfaction with their family life.
Spillover essentially(本质上)means that the line between work and home begins to bee unclear. Work life may invade home life when a parent is taking job­related calls at home,for instance—or family issues may start to take up work time. For example,a child may call mum at work,telling her “microwave exploded”,explained Noelle Chesley,an assistant professor of sociology at the University of Wisconsin­Milwaukee and the author of the study. The problem with cell phones seems to be that they are allowing for even more spillover between work and home.
This may be especially true for working women,the study found. Among men,consistent use of mobile phones seemed to allow more work issues to creep (潜入)into family time. But for women,the spillover tended to go in both directions. Being “connected” meant that work cut into home time,and family issues came into work life.
Cell phones seem to be opening more lines for stressful exchanges among family members. But there may be ways to control the spillover,according to Chesley. Employers, she said,could look at their policies on contacting employees after hours to make sure their expectations are “reasonable”.For their part,employees could decide that cell phones go off during family time, Chesley said.
【小题1】What does the underlined phrase “take a toll on” probably mean in Paragraph 1?A.Explaining.B.Founding.C.ExtendingD.Damaging.【小题2】According to Chesley,what is the best solution to the problem caused by cell phones?A.Separate work hours from family time.B.Refuse to use cell phones.C.Ignore ing calls during family time.D.Encourage women to stay at home.【小题3】We can learn from the passage that     .A.cell phones affect men as much as womenB.cell phones seem to be convenient to familiesC.cell phones make the line between work and home unclear D.we can do nothing to solve the problem【小题4】What is the main idea of the passage?A.How to control the negative spillover caused by cell phones.B.How work life invades home life.C.Consistent use of cell phones makes people feel less satisfied with their work.D.Cell phones cause negative “spillover” between work life and home life.D 

网友回答

(答案→)D 
解析:讨论的正是手机导致工作和家庭生活之间的界限的模糊。
【小题1】D 猜测词义题。根据文章可知是指24小时的保持与工作的联系最终可能毁了我们的生活。故D正确、
【小题2】A 推理题。根据文章最后三行可知他认为应该把工作时间和生活的时间分开来,这样就可以在两者之间取得平衡。
【小题3】C 细节题。根据文章最后一段第一行Cell phones seem to be opening more lines for stressful exchanges among family members.可知C正确。
【小题4】D 主旨大意题。文章讨论的正是手机导致工作和家庭生活之间的界限的模糊。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!