阅读理解WhenJulycomes,childrenknowthey’ll

发布时间:2020-07-26 05:18:47

阅读理解When July es, children know they’ll have the final exams and the school year will end soon. Boys and girls will have a nearly two months’ holiday, and they’ll leave school by train or by car to return home to see their fathers and mothers.The summer holiday is the best time of the year for most students. The weather is good, so they can spend most of their time playing outside .If one lives in the country, he can go on a trip into the woods or in the fields. If one lives in a big city, he can go to a park to play.The best place for a summer holiday is the seaside. Some children are lucky enough to live near the sea. But for the others who do not, if they have the chance to stay at one of the big seaside towns for a week or two, they will talk about it all the following school year.Now, what makes children like the seaside so much? I think it is the sand, the sea and the sun, not anything else. Of course, there are lots of new things to see, nice things to eat and interesting things to do. But the feeling of the sand under their feet, the salt water on their skin, and the warm sun on their backs make them happier.1.Every year, school children have the final exams in ____, and the exam means the school year will end.A.MayB.JanuaryC.JulyD.December2.According to the passage, if a child es from a big city, he can often ____ in the summer holidays.A.stay at homeB.go on a trip to the woodsC.go on a trip in the fieldsD.go to a park to play3.It’s the best way for children to go to the ____ to spend their summer holidays.A.parkB.seasideC.cityD.country4.____ make children like the seaside so much?A.The beautiful parksB.The new thingsC.The sand, the sea and the sunD.The people near the sea5.Which of the following is Not true according to the passage?A.After the final exams ,school children will stay at school for extra classes.B.The summer holidays is a good time to go out for a trip.C.The children from the countryside can have a good time in the woods in the summer holiday.D.If some children go on a trip to the seaside, they will have many things to talk about.

网友回答

CDBCA解析试题分析:1.细节理解题,根据文中语句“When July es, children know they’ll have the final exams and the school year will end soon.”的理解可知,每年七月进行期末考试,故选C【小题】细节理解题,根据文中第二段最后一句“If one lives in a big city, he can go to a park to play.”理解可知来自大城市的孩子喜欢到公园玩,故选D2.细节理解题,根据文中第三段第一句“The best place for a summer holiday is the seaside”的理解可知,暑假中最好玩的地方是海边,故选B3.细节理解题, 根据文中最后一段的理解可知,阳光、大海、沙滩是孩子们喜欢海边的原因,故选C4.对短文综合理解题,根据对文中语句的理解可知,学生们考完试后不需要呆在学校里考点:此题考查学生的阅读理解能力,及综合判断能力点评:该短文主要介绍了期末考试即将来临,两个月的暑假即将开始,学生可以回家和父母团聚,对大多数孩子来说,暑假是一年最好的时节,可以到森林,公园玩耍,但是最好的去处还是大海边,在那可以享受阳光,海浪和美丽的沙滩
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!