When I was young, my father used to grow carnations — a kind of flower that was red, pink

发布时间:2020-08-17 01:45:25

When I was young, my father used to grow carnations — a kind of flower that was red, pink or white. He took care of them with much love and devotion. Every day he came home from work, he would enjoy watching them. And he used to tell us, “No one should touch my flowers.”
One day, my younger sister Clemence, who loved dad very much, wanted to help him. So she cut the carnation from their stems(枝干)one by one and arranged them on the ground. She believed that dad would be very pleased to see them that way.
When mom and I realized what my sister had done, we became pletely speechless. However, my sister had no idea why no one showed her any appreciation. When dad arrived, he went as usual straight to watch the flowers. Seeing his flowers lying on the ground like dead animals, he was shocked at first. He looked towards the street to see if it was any of the neighbors’ children who could have done it. Then he looked at mom in silence. Finally mom, who always taught us to tell the truth no matter what, said, “No bad neighbors did this great job, only your lovely daughter Clemence.”
Dad’s face changed into a smile and then he said, “Do I have better flower than my lovely daughter?” My younger sister smiled and hugged(拥抱)dad strongly.
【小题1】How did Clemence feel when she had the carnations cut?A.Lucky.B.Helpful.C.Upset.D.Worried.【小题2】Which of the following is TRUE according to the passage?A.No one knew what my sister had done with the carnations.B.My younger sister told my father the truth about the carnations.C.Dad had thought one outsider had cut the flowers from the stems.D.Dad asked my sister to help arrange the carnations on the ground.【小题3】What caused my younger sister to smile and hug dad strongly?A.Mom’s help.B.Mom’s words.C.Dad’s silence.D.Dad’s love.【小题4】Which of the following would be the best title for the passage?A.My Neighbors B.Telling the truth C.Growing Carnations D.Dad’s Best FlowerB 

网友回答

(答案→)B 
解析:本文是一篇记叙文,记叙了当作者小的时候,作者的爸爸经常种康乃馨花,他对花照顾得很周到,不让我们碰花。有一天,作者的妹妹,她最喜欢爸爸了,她把康乃馨摘下来,一个一个地摆在地上,她相信爸爸看到这会高兴,当爸爸回来后,闻到这是谁做的?作者的妈妈告诉他,是他的宝贝女儿做的,爸爸高兴的笑了,妹妹也笑了,紧紧地拥抱爸爸
【小题1】细节题。由第二段第一行ne day, my younger sister Clemence, who loved dad very much, wanted to help him可以知道答案,所以选B
【小题2】细节题。由第二段倒数第五行He looked towards the street to see if it was any of the neighbors’ children who could have done it可以知道答案,故选C。
【小题3】细节题,由最后一段最后一句“Do I have better flower than my lovely daughter?” My younger sister smiled and hugged(拥抱)dad strongly可以知道答案,故选D。
【小题4】推理题,由本文的主要意思“爸爸最好的花”可以推出答案,所以选D。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!