阅读理解Itisonlyduringthelastfewyearsth

发布时间:2020-07-26 03:08:21

阅读理解It is only during the last few years that man has generally realized that in the world of nature a balance exists between all forms of life. No living thing can exist by itself. It is part of a system in which all forms of life are joined together. If we change one part of the nature order, this will almost certainly bring about changes in some other parts. The cutting of forests reduced the supply of oxygen. The killing of weeds and insects by chemicals led to the wide-spread poisoning of animals and birds. The throwing of waste products into the ocean hurt life in the sea, while waste gases changed the chemical balance of the atmosphere and shut out some of the sun’s necessary life-giving rays. And so we could go on adding more examples until in despair(绝望) we might feel like giving up the struggle to control these harmful human activities. Man is very clever at changing the world around him to satisfy his immediate needs, but he is not so clever at looking far ahead, or at thinking about what the future results of his action might be. Man may well destroy himself because of his silly action.1.The first paragraph tells us that _____. A.all living things in nature depend on each otherB.everything in nature can’t exist without the help of manC.man has known the importance of the balance of nature for a long timeD.no living thing can live naturally2.In the second paragraph the examples given are used to prove that _____. A.all forms of life belong to a system in which all the parts can be changed for one anotherB.it is only during the last few years that man has generally known the balance of natureC.there are some living things which can exist by themselves without changeD.we can’t change one form of life without destroying the balance of nature3.The last paragraph suggests that in order to get his immediate benefits(利益) _____. A.man is always anxious to control his activities within limitsB.man is always too eager in planning for distant futureC.man often fails to think about their future results of his actionD.man often feels that he will have to give up in despair4.Which of the following is true according to the passage? A.Cutting down woods does little harm to human beings.B.Man has to pay much more attention to the future results of his present action.C.Oxygen es from forests.D.The passage tells us to try our best to get as much as possible immediately.

网友回答

ADCB解析文章关于环境保护,自然平衡,呼吁我们要关注环保。1.推理题。根据文章第一段可知世界上的所有事物都是紧密联系的,如果一种发生变化,另外一种也会随之变化。2.推理题。这些例子告诉我们不能破坏自然的平衡。故D正确。3.细节题。根据文章到数2,3行but he is not so clever at looking far ahead, or at thinking about what the future results of his action might be.可知C正确。4.推理题。文章讲述了人类破坏自然的很多行为会产生很大的一些,告诉我们人类必须注意自己的行为对未来的影响。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!