While I was on my way to Walmart, I was greeted by an elder woman who was working at the d

发布时间:2020-08-17 02:10:10

While I was on my way to Walmart, I was greeted by an elder woman who was working at the door as a greeter, I had a return to make so she stopped me and asked to tag my bag. Usually I would have gotten annoyed because I know I don’t steal, so why does my bag need to be tagged? I’d just witnessed someone ahead of me being not so nice, and treating the lady like she was a nobody. I could see this lady looked to be at retirement age, trying to make ends meet. The look on her face and the energy she gave was that of someone afraid and not knowing where they stood in life. Not to mention the person ahead of me who’d just snatched(夺) a bag back from her and stormed off without even saying thank you. I could tell this woman was hurt by that, and no one knows how many people had been treating her that way all day long.
What if she was a grandmother who’d recently taken care of her grandchildren for whatever season? What if her husband she had to support recently fell sick and they couldn’t afford the medical expenses, so she had to go back to work? What if she just lost everything she had in her retirement and now she had to go back to work?
All she wants is to do her job and do it well. All she wants is to serve customers the way she was trained. All she needs is to be appreciated. Can I be that someone she needs, just for the moment?
I looked her in her eyes as she scanned my bag, smiled and said, “Your hair is beautiful and fits you well!” Her face lit up and she smiled back and began to tell me how much easier it is to manage. It was salt-and-pepper hair and was cut in the prettiest style. She handed my bag back, smiled and told me the service desk was straight down to my left. I said “Thank you!”
【小题1】At the door of Walmart, the old woman    .A.asked every customer for money to feed her familyB.was made to wele customers and check their bagsC.was asked to keep the door open all the timeD.worked as guide to give customers direction【小题2】Seeing the look of the old woman and the treatment she received, the author    .A.became annoyedB.showed sympathyC.was puzzledD.turned generous【小题3】It could be learned from paragraph2 that the author    .A.didn’t understand why the old woman did such a jobB.insisted the old woman should stay at home fortablyC.was sure the old woman was respected by people D.supposed the old woman might be in trouble for some reason【小题4】By saying “Your hair is beautiful and fits you well.” the author wanted to     .A.make the old woman feel appreciatedB.please her so as not to let her bag taggedC.praise her for her hair style and clothes D.confirm her hard work and special beautyB 

网友回答

(答案→)B 
解析:本文主要讲了作者在去沃尔玛超市时,发现门口有一位老妇人在超市门口封包,人们都对此很反感,因此对老妇人没有礼貌。作者猜测这位老妇人一定是遇到了困难,才会在已经退休的年纪来从事这份工作。作者的话语让老妇人感到丝丝温暖。
【小题1】根据While I was on my way to Walmart, I was greeted by an elder woman who was working at the door as a greeter, I had a return to make so she stopped me and asked to tag my bag,故选B。
【小题2】根据All she wants is to do her job and do it well. All she wants is to serve customers the way she was trained. All she needs is to be appreciated. Can I be that someone she needs, just for the moment? 可知作者很同情这位老妇人,故选B。
【小题3】根据What if she was a grandmother who’d recently taken care of her grandchildren for whatever season? What if her husband she had to support recently fell sick and they couldn’t afford the medical expenses, so she had to go back to work? What if she just lost everything she had in her retirement and now she had to go back to work? 可知答案为 D。
【小题4】根据All she needs is to be appreciated. Can I be that someone she needs, just for the moment? 可知答案为 A。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!