We are always told that TV is not good for us. If it is true, how come the TV-addicted kid

发布时间:2020-08-17 08:11:22

We are always told that TV is not good for us. If it is true, how e the TV-addicted kids of our young generation nowadays are much smarter than we are? In my family, the only persons who can work the TV remote control well are the children.
Probably TV really educates us. For example, we can learn a very useful medical fact: A man that has been shot always has time to speak a broken sentence when he is dying. “The killer was…” (dies)
But I suppose the biggest things that we learn from TV can be regarded as “Life Skills”. Bad things simply happen on either stormy or dark nights. Emotional breakdowns make people wander in the heavy rain without raincoats or umbrellas. And contrary to the scientists, the crack of lightning and the acpanying flash e on at exactly the same time, wherever the scenes are.
I’ve even got to know useful geographical facts from science-fiction shows: Aliens only speak the language of English no matter which planet they e from.
To make good use of something that we learn from TV can make our security better. Consider these truths. When you are really attacked by 20 bad guys, you needn’t worry about your being outnumbered. The criminals will hang back and take turns to approach you in ones and twos just so you can conveniently defeat them all. Bad guys who are pletely covered in black clothes always remove their black masks to reveal that they are in fact, aha, women.
TV often teaches us a lot of important information as well about escaping from danger. Watch and learn. (1) If anyone is running after you down a passage, you will find that boxes have been conveniently placed near all the walls you need to jump over. (2) If you are tall and handsome, you can run from any number of armed criminals, and every shot will miss you.
Be warned, however, if your name card says “henchman” (帮凶) and you are part of a group of plain-looking people trying to catch a handsome individual, a single shot will kill you. But don’t be anxious: TV also delivers useful information for bad guys. All cars are inflammable (易燃的) and have amazing shock absorbers that enable them to fly into the air and land without damage — except police cars.
TV even teaches us about TV. Whenever anyone turns on a TV, it shows a news flash about someone they know. They then turn the box off immediately after that news item.
【小题1】 When the writer says “A man that has been shot always has time to speak a broken sentence when he is dying” (Paragraph 2), he shows his    .A.humorB.sympathyC.deep concernD.medical knowledge【小题2】 We can learn from Paragraph 3 that in the real world    .A.bad things cause people to break down in the rainB.bad things never happen on dark and stormy nightsC.people with emotional problems like to walk in the rain without umbrellasD.you can’t hear the crack of lightning and see the acpanying flash exactly at the same time【小题3】 On TV what usually happens when a person turns it on?A.The program shown is always about the importance of TV.B.The person always turns off the TV when it’s time for news.C.The news shown is always about someone the person knows.D.TV always shows news about famous people.【小题4】 What’s the main idea of this passage?A.Life skills can be learned from TV.B.What happens in TV is quite different from reality.C.Watching TV makes people more creative.D.TV plays an important role in society.【小题5】 The writer of this passage takes a(n)      attitude towards TV plays.A.positiveB.casualC.negativeD.indifferentA 

网友回答

(答案→)A 
解析:文章大意:文章作者以诙谐幽默的口吻讲述电视与我们现实生活有很大的差距。
【小题1】A推理判断题。根据前后句可以判断,作者是以诙谐幽默的口吻表述电视对我们的教育。故A正确。
【小题2】D推理判断题。根据文章第三段及最后一句And contrary to the scientists, the crack of lightning and the acpanying flash e on at exactly the same time, wherever the scenes are.可以判断D项正确。故D正确。
【小题3】C细节理解题。根据文章倒数第二句话TV even teaches us about TV. Whenever anyone turns on a TV, it shows a news flash about someone they know.得知正确选项为C。故C正确。
【小题4】B主旨大意题。文章作者通过一些事例,主要描写电视与现实生活中的一些事情大不相同。故B正确。
【小题5】C推理判断题。根据最后二三四段作者以诙谐幽默的口吻批评电视剧,故对电视剧是持否定态度。故C正确。
以上问题属网友观点,不代表本站立场,仅供参考!